Met een veranda breid je je huis voor een stukje uit. Alleen al dat maakt het een goede investering, maar op welke manieren biedt een veranda nog allemaal een meerwaarde voor je woning?

Wat is de meerwaarde van een veranda voor je woning?

Moderneveranda gentbrugge IMGP2355 1

Doordat je je veranda volledig kan afstemmen op je eigen smaak en voorkeuren, geeft hij je woning meteen wat extra karakter en aanzien. In een rijtje van vergelijkbare huizen, doet een veranda jouw woning er sowieso uitspringen!

Door het glazen karakter van je veranda, verdwijnen eigenlijk alle grenzen tussen binnen en buiten. Zo kan je het hele jaar door van je tuin genieten, wat voor heel wat extra sfeer zorgt. Buiten mag het dan wel steeds kouder worden, jij kan lekker knus in je veranda blijven vertoeven met zicht op de natuur!

Lichtrijk

Een veranda zorgt natuurlijk ook in een klap voor meer licht in huis, iets waar heel wat mensen veel belang aan hechten. Wie zich prettiger voelt in een lichtrijke omgeving dan in een donkere ruimte, zal dan ook veel sneller voor een woning met veranda kiezen.

Daling stookkosten

Een veranda haalt ook je stookkosten naar beneden. Ten eerste kan je je veranda namelijk als een extra vorm van isolatie beschouwen tussen je huis en buiten. Bovendien warmt je veranda door het serre-effect sneller op dan je huis wanneer de zon erop schijnt. Handig tijdens de lente en herfst!

Moderneveranda gentbrugge IMGP2333 1Meer bruikbare ruimte

De extra leefruimte die dankzij een veranda ontstaat, kan je voor verschillende doeleinden gebruiken. Veel mensen zien het als een uitbreiding van hun woonkamer, maar je veranda biedt nog heel wat andere mogelijkheden. Denk maar eens aan een keuken, een hobbykamer, thuiskantoor of zelfs slaapkamer, en dat telkens met zicht op je tuin!

Maak de juiste keuzes

Kortom: door de winst aan ruimte en het verhoogde wooncomfort, doet een veranda de waarde van je woning zeker toenemen. Probeer voor een optimaal resultaat ook zoveel mogelijk voor duurzame, kwaliteitsvolle materialen te kiezen. Waak er ook steeds over dat je veranda goed geïsoleerd is en vlot geventileerd kan worden. Doe je dat niet, verliest zijn veranda eigenlijk meteen zijn meerwaarde.

Wil je graag weten welke meerwaarde een veranda precies vhttp://web.archive.org/web/202104oor jouw woning kan betekenen? Contcteer ons vrijblijvend!