Met deze 4 tips heb jij de ideale thuiswerkplek

stoelwielen

Werk je graag op kantoor, maar vind je het ook lekker om ter afwisseling eens thuis te werken? Dan wil je natuurlijk vanuit huis net zo productief te werk gaan als op kantoor. Misschien zelfs productiever. In dat geval is het belangrijk om over een optimale werkplek te beschikken om het uiterste uit je werkdag te halen. Met deze 4 tips zorg jij voor de juiste werkplek in huis om aan de slag te gaan!

  1. Werk vanuit je bureau

Hoe verleidelijk het misschien ook lijkt; probeer werken in bed of op de bank te vermijden. Werk je namelijk vanuit een van deze plekken, dan kan het je productiviteit belemmeren. En dat is natuurlijk niet wat je wilt bereiken wanneer je besluit vanuit huis te werken. Zorg daarom voor een goede bureau of een goede (eet)tafel in huis waaraan je kan werken. Zo bevorder je je productiviteit én bespaar je jezelf op rug- en/of nekklachten.

  1. Een goede stoel doet wonderen

Over rug- en nekklachten gesproken: ook de juiste stoel kan dit al doen voorkomen. Zorg er daarom met thuiswerken voor dat je over een fijne, comfortabele stoel beschikt. Of dit nu een eetkamerstoel is of een bureaustoel waar je urenlang op kan blijven zitten. En wil je jouw vloer ook een plezier doen tijdens al het thuiswerken? Zorg dan voor de juiste meubelwielen of stoelwielen voor je bureau/tafel en stoel.

  1. Maak gebruik van de juiste middelen

Werk je veel met cijfertjes, teksten of moet je veel analyseren? Wat voor werk je ook doet via je laptop; een tweede scherm kan het een stuk gemakkelijker maken. Ook andere middelen zoals een muis, een extra toetsenbord of een laptopstandaard kan het thuiswerken al een stuk prettiger maken. Daarom is het zeker een aanrader om dit aan te schaffen of bij je werk aan te vragen wanneer je veel thuis werkt.

  1. Maak de ruimte gezellig

Hoewel deze tip als laatste wordt gegeven, is het niet minder belangrijk: maak de ruimte waarin je werkt gezellig en een fijne plek om te zitten. Denk bijvoorbeeld aan bloemen die het sfeervol maken, fijn licht om in te werken of leuke decoraties in de ruimte. Dit kan al een hele andere blik op jouw werkplek geven.

Klaar om van jouw ruimte de optimale werkomgeving te maken?

Geplaatst in: page