Een groene tuin is trending

terrasverwarming

Tegenwoordig is het de trend om een groene tuin te hebben. Er zijn allerlei initiatieven gestart vanuit de overheid en particulieren om tuinen te vergroenen. Zo gek is dat niet, want het is goed voor het milieu en een genot voor het oog! Zelfs in de winter kan je met een terrasverwarming heerlijk blijven genieten van de planten in je tuin. Zou jij je tuin ook wel willen vergroenen? Hier vind je een paar leuke tips.

Duurzaamheid

Een groot voordeel van een groene tuin is natuurlijk dat het goed is voor het milieu. Een groene tuin zorgt voor een versterking van het ecosysteem, omdat insecten bijvoorbeeld een fijne leefomgeving hebben. Op insecten komen weer reptielen en vogels af en zo versterken ook hun leefomstandigheden. Om het ecosysteem te versterken met jouw tuin, is het belangrijk dat je let op welke planten je plaatst. Een populaire keuze is een vlinderstruik. Je raadt het al, hier komen vlinders op af! Als duurzaamheid de voornaamste reden is dat je jouw tuin wilt vergroenen, is het een goed idee om ook naar een duurzame terrasverwarmer te kijken. Op deze manier draag je met je tuin bij aan een gezond milieu en kan je er ook in de winter van genieten.

Decoratie

Een groene tuin hoeft natuurlijk niet alleen maar groen te zijn. Een groene tuin betekent juist ook veel bloemen in allerlei kleuren. Bloembollen zijn vaak heel kleurrijk wanneer ze uitkomen en kunnen ook al vroeg gepland worden. Je kunt ook kleur toevoegen door mooie plantenbakken en -potten te kiezen. Deze potten en bakken kunnen van kunststof zijn, maar zijn ook verkrijgbaar in duurzamere materialen. Naast potten, bakken en bloemen zijn er nog veel meer dingen die je als decoratie in je tuin kan plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke tuinkabouters.

Moestuin

Een tuin is natuurlijk nog leuker als je er groente en fruit aan overhoudt. Je kunt een tuincentrum bij jou in de buurt om om advies vragen, want niet elke vruchtensoort of groente groeit overal even goed. Sommige planten hebben ook speciale wensen die je moet kennen voordat je ze succesvol kan verzorgen. Voor elke tuin bestaan er tal van leuke opties om een moestuintje te beginnen. Wees gewoon creatief en laat je adviseren!

 

 

Geplaatst in: page